Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

Tijdens de presentatie van het vijftiende ‘Brabants boekske’ in Lith kreeg Jacques van Gerven uit Valkenswaard uit handen van wethouder Thijs van Kessel de Willem Ivenprijs uitgereikt. Hij kreeg 60plus voor zijn dialectverhaal ‘Boerezwaluwe’.

Nillus Gurtjes uit de Kruisstraat werd tweede met 60 punten met zijn verhaal ‘Dè’t toch gelijk verrèkt'. Een gedeelde 3e plaats met 40 punten was voor Jos Heijmans uit Oss met ‘Junkskes van virtien’ en ‘Rits’ van Riny Boeijen in het Berghems dialect.

Jaques van Gerven was ‘kei trots’ omdat zijn ‘Boerezwaluwe’ tot het prijswinnende dialectverhaal was uitverkoren. In een stijl, zo sprak de jury, die ‘beeldend en poëtisch’ en tegelijk ‘van bijzondere kwaliteit en hoogstaand verwoord’ was.

‘De kont teege de krib’ is de klinkende titel van alweer het vijftiende ‘Brabants boekske’. Zondag 1 maart werd deze uitgave gepresenteerd in De Snoeck in Lith. Aan de vijftiende editie, die uitgegeven wordt door Stichting Brabants, werkten 49 auteurs uit alle Brabants windstreken mee. 'BraboMundo'-zanger Hein Augustijn en zijn compagnon Roeland Uijtdewilligen leverden de muzikale bijdrage.

Klik op een foto voor een vergroting

©2020 FotovandenBogaard

Op deze website zijn al 337889 pagina's bekeken.
© 2011 - 2021 Frans van den Bogaard - dinsdag 30 november 2021 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard