logo bevrijdingsplein 100Met drie podia op de Driesprong, bij Grand Café Rosmaelen en voor de Kentering, heeft het Comité 4 en 5 mei op een geweldige wijze sfeer weten te creëren op Bevrijdingsdag 2022 in Rosmalen met een programma waar velen aan hebben meegewerkt.

Ook in de Kentering was een indrukwekkende tentoonstelling over de jaren 1940 – 1945, waar ook enkele keren de film Oorlogsherinneringen te zien was.

De middag werd geopend door Tieme de Laat, die op 4 mei zijn indrukwekkende verhaal deed op de Dam te Amsterdam. Velen hebben meegewerkt aan deze viering van 5 mei 2022, zoals docenten en leerlingen van het Rodenborch College, Heemkundekring Rosmalen en Dans en Ballet Geraldine.

Met dank aan Comité 4 en 5 mei en de grote ploeg medewerkers van het Rodenborch College die een geweldig aandeel hebben gehad op deze dag.

De avond van 5 mei werd vanaf 18.00 uur muzikaal ingevuld door koor Voluum, de negenkoppige band Mevr. Van Heck en Trovoada, een Braziliaanse percussie/samba band, allen uit ‘s-Hertogenbosch en Harmonie St. Cecilia van de muziekvereniging uit Rosmalen.

Foto's: Frans van den Bogaard

Klik op een foto voor een vergroting

©2022 Heemkundekring Rosmalen/fotovandenbogaard.nl