Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

De 26e finale was door een 40 koppig publiek bezocht. De 16 finalisten deden hun best om hun gedichten zo goed mogelijk te vertolken in MFA De Snoeck te Lith.  De 26e wedstrijd finale werd ook dit jaar ondersteund door de gemeente Oss en de middenstand van Oss en omgeving. De gemeente Oss stelde de eerste drie prijzen beschikbaar. De internationale kunstenaar Olav Slingerland uit Lith heeft de opdracht gekregen om een logo voor de wedstrijd te ontwerpen en maakte aan de hand daarvan ook dit jaar drie (1e, 2e en 3e prijs) prachtige schalen. De geweldige mooie schalen werden dit jaar speciaal uitgereikt door de Osse wethouder Dolf Warris. 

Van de ingezonden gedichten zijn er na voorselectie zestien overgebleven en die zijn zaterdag 17 december voorgedragen door de dichters zelf en beoordeelt door een driekoppige jury. De jury bestond dit jaar uit Marja van Trier, Riek Janssen en Gerard Ulijn. Na een beraadslaging was de jury eruit. De derde prijs is voor Ans van Kessel uit Stevensbeek met "Dan veinde alle klurre trug", de tweede ging naar Johan van Diesen uit Ossendrecht met "De kerstbal". Maar de winst ging, dit jaar, naar de Zusjes Withagen uit Bergen op Zoom met hun gedicht "Ik dans". Elseline had samen met haar zus het gedicht ‘Ik dans’ geschreven ter nagedachtenis aan twee broers die ze deze kerst voor het eerst zullen moeten missen.

De muzikale omlijsting werd deze middag verzorgd door de Poppelse troubadour Roland Verstappen.

De organisatie kan terugkijken op een mooie middag waarbij het gebruik van het Brabantse dialect flink werd gepromoot.
Tijdens de kerstgdichtenwedstrijd waren er ook activiteiten buiten rond De Snoeck. Hiervan ook enkele foto's.

Foto's: Frans van den Bogaard

Klik op een foto voor een vergroting

©2022 Frans van den Bogaard/fotovandenbogaard.nl

Op deze website zijn al 672580 pagina's bekeken.
© 2011 - 2024 fotovandenbogaard.nl - woensdag 19 juni 2024 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard