Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

hupkens ed 195Sinds oktober 2006 publiceert Ed Hupkens van de Werkgroep Toponymie vrijwel iedere week in het Stadsblad een cultuurhistorisch stukje over een straat, steegje, hofje of plein.

Foto van den Bogaard brengt sinds april 2012 iedere zondag een stukje van Ed Hupkes op onze website in samenwerking met de Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.

Binnen de Kring is een Werkgroep Toponymie actief. Deze werkgroep houdt zich bezig met een inventarisatie van de geografische namen binnen de historische vesting van 's-Hertogenbosch, later uit te breiden naar de rest van de stad. Behalve de juiste locatie die aan zo'n geografische naam verbonden is en de eerste vermelding van de naam, is de werkgroep ook geïnteresseerd in een verklaring van de naam. Voor sommige namen geldt natuurlijk dat de naamgeving weinig aan de verbeelding overlaat. Zoals bijvoorbeeld het geval is bij de Stationsstraat, maar in andere gevallen is het heel wat minder duidelijk wat de herkomst van een benaming is. Wat dacht u van Achter den Engelschen Pispot, de Ploossche Hof, de Buitenpepers, de Siep, de Beurzenkiet, of zelfs de Dieze?
Veel van de oudere straatnamen roepen intrigerende raadsels op.

Hieronder de links naar de columns Straten en stegen in historisch ‘s-Hertogenbosch.

Bossche straten 2012

Op deze website zijn al 672572 pagina's bekeken.
© 2011 - 2024 fotovandenbogaard.nl - woensdag 19 juni 2024 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard