Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

BOXMEER - Winterduuster. Dat is de titel van het gedicht dat zaterdag 15 december 2018 werd uitgeroepen tot Brabants kerstgedicht van 2018. De schrijfster van het winnende gedicht is Riek Janssen uit Westerbeek. De 65-jarige dichteres kreeg van de driekoppige jury alle lof toegezwaaid voor haar gedicht geschreven in het dialect van haar geboortestreek.
Mientje Wever en Carel Thijssen kregen tijdens deze Kerstmiddag de Speld van Verdienste uitgereikt door burgemeester Karel van Soest.

In de finale om het mooiste Brabantse kerstgedicht van het jaar streden twintig dichters om de hoogste eer. Zij waren door een deskundige jury uitgekozen uit een groot aantal inzendingen, afkomstig uit alle windstreken van de provincie Noord-Brabant. De finale werd voor het twaalfde jaar op rij gehouden in Boxmeer.

Op de tweede plaats eindigde dit jaar Ria-Anne van Raay uit Boxmeer met haar gedicht ‘Unne Zalige Kerst’. De jury kende de derde prijs toe aan het gedicht ‘Korsmus '44’, geschreven door Piet Snijders uit Asten.
De jaarlijkse deelnemersprijs, waarbij de finalisten uit hun midden mogen kiezen welk gedicht hun voorkeur heeft, ging ook naar Ria-Anne van Raay.

Klik op een foto voor een grotere foto.

©2018 Riky Goedhart/Frans van den Bogaard

Op deze website zijn al 264229 pagina's bekeken.
© 2011 - 2021 Frans van den Bogaard - zaterdag 16 januari 2021 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard