Foto van den Bogaard

Frans van den Bogaard en vrienden

Zondag 15 september 2019 was er de Open Monumentendag 2019, het thema van deze dag was ‘Plekken van Plezier’. Het ging hierbij om monumentale plekken waar mensen naar toe gingen voor hun plezier!

In ons Heemhuis was een expositie van historische foto's ingericht. Vanuit het thema 'Plekken van plezier', hebben we de locaties van Rusmolle in beeld gebracht, waaronder de speeltuin van Verstappen, oude cafés, vroegere scholen met klassenfoto’s, de bekende zwemplekken, ons gemeenschapshuis De Kentering en Soos Satisfaction.

Ook kon er gebladerd worden in enkele fotoboeken met leuke historische foto’s. Op het aanwezige TV-scherm draaide een fotopresentatie van oude Rosmalense families en fraaie historische dorpsgezichten. Op enkele tafels stonden de maquettes van de vroegere jongens- en meisjesschool tentoongesteld.

De expositie met een tijdlijn (in woord en beeld) van de spoorlijn door Rosmalen in de periode 1859 t/m 2009 was nog te bewonderen inclusief de aanwezige modeltreinen.

FVB 5161 150Twee fraaie poppen gemaakt ter gelegenheid van de 40-jarige bruiloft in 1989 van Adriaan en Drika van der Veeken waren bij binnenkomst te aanschouwen, ze zijn door Hans en Lambert van der Veeken aan Heemkundekring Rosmalen geschonken. 

Klik op een foto voor een grotere foto.

©2019 Heemkundekring Rosmalen/Frans van den Bogaard 

Op deze website zijn al 337862 pagina's bekeken.
© 2011 - 2021 Frans van den Bogaard - dinsdag 30 november 2021 - 00:00:00 - Webdesign: Broeklandsoft - Sponsor: Frans van den Bogaard